fbpx

חמשת הסימנים שהנכס שאתם עומדים לקנות הוא מלכודת השקעה

כל אחד מאיתנו חולם להשקיע ולעשות את "המכה הגדולה, זו שתסדר אותו ואת בני משפחתו. הרבה פעמים, הכיוון הן השקעות נדל"ן בארה"ב. ישנם גורמים המנסים למכור לנו נכסים מתוך תקווה שהם יעזרו לנו להתעשר בקלות ובמהירות. לצערנו, הרבה פעמים אותם נכסים מהווים מלכודת השקעה. 

אנחנו במכללת CPI רוצים להציג בפניכם 5 סימני אזהרה שיעזרו לכם לזהות שמדובר במלכודת השקעה ולא בנכס שיניב להם רווח אמיתי. 

 

מה זו מלכודת השקעה?

מלכודת השקעה היא כמו מלכודת דבש, השקעה שנועדה למשוך אתכם אליה, לפני שתשימו לב שהיא לא משתלמת כבר תהיו מושקעים בה ולא תוכלו לצאת ממנה. אפשר למצוא מלכודות השקעה בכל תחום, החל מחברות, מניות, פרויקטים ועוד. 

לצערנו, גם בתחום של השקעות נדל"ן בארה"ב אפשר למצוא לא מעט נכסים שמהווים מלכודת השקעה לאנשים שאינם מכירים את התחום או כאלה שאינם עוצרים לבדוק האם משתלם להשקיע בנכס או לא. 

 

איך אפשר להימנע ממלכודת השקעה?

לפני שנציג את 5 סימני האזהרה של מלכודות השקעה בנדל"ן אמריקאי, חשוב להדגיש שישנן דרכים בעזרתן אפשר להימנע ממלכודות אלו ולא לבצע השקעות מיותרות ולא חכמות. 

בראש ובראשונה, רצוי מאוד לחקור ולבדוק כל נכס שמציעים לכם להשקיע בו או שאתם מאתרים ונראה לכם מתאים לתוכניות ההשקעה שלכם. מי שבודק, בוחן ומשתמש בכל הכלים, כולל אלה שאנחנו מציעים במסגרת מכללת CPI, מקטין מאוד את הסיכון שלו ומגדיל את הסיכוי להימנע ממלכודות השקעה. 

שנית, תמיד רצוי להיות ספקן ולא להיות שאנן או נלהב מדי. ישנן הרבה מאוד אפשרויות השקעה בחוץ, גם אם לא תמצאו היום נכס להשקעה, תוכלו תמיד להמשיך ולחפש עד שתמצאו נכס מתאים. ספקנות ברמה בריאה יכולה לעזור ולמנוע טעויות יקרות ומיותרות.

שלישית, הקפידו להשתמש במקורות מידע איכותיים, אמינים, מעודכנים וכמובן להתייעץ עם אנשי מקצוע ומשקיעים מנוסים. אצלנו תוכלו ליהנות גם מייעוץ ועזרה של חן גולדשטיין, מומחה להשקעות נדל"ן בארה"ב וגם ממועדון המשקיעים שלנו הכולל אנשים עם ניסיון רב בהשקעות נדל"ן בארה"ב. 

ארבע, אל תפסיקו לשאול שאלות, לבקש נתונים ולקבל כמה שיותר מידע. אתם עומדים להשקיע בנכס הון משמעותי שצברתם וחסכתם במהלך השנים, זכותכם המלאה לשאול שאלות ולקבל עליהן תשובות מפורטות ומלאות.

חמשת הסימנים שהנכס שאתם עומדים לקנות הוא מלכודת השקעה

 

5 סימנים שנכס הוא מלכודת השקעה

סימן ראשון – הבטחות לפיתוח עתידי של האזור, בלי תוכניות ובלי תאריך יעד.

איתרתם נכס להשקעה במחיר זול, ניסיתם לברר למה המחיר שלו כל כך נמוך ואז גיליתם שהמקום לא אטרקטיבי במיוחד. הבעלים מנסה לשווק לכם את הנכס על ידי הבטחה שבעתיד אמור להתפתח ולכן משתלם לכם להשקיע בו כעת.

אם אין תוכניות מוגדרות לפיתוח ואין תאריך יעד לתחילת העבודות, הרי שאין להבטחה הזאת שום משמעות. אתם עלולים למצוא את עצמכם משקיע בנכס באזור לא אטרקטיבי ולכן תתקשו למצוא מוכרים או שוכרים. מוטב לברוח מהשקעות כאלו.

סימן שני – הבטחה לתשואה גבוהה שאיננה מותאמת לתשואות באזור

אין מלכודת נפוצה יותר למשקיעים תמימים מאשר "אתם יכולים ליהנות מתשואה גבוהה שתחזיר לכם את ההשקעה". אתם יכולים לדעת מה תהיה התשואה שלכם, על פי המחירים והתשואות של נכסים אחרים באזור. מי שמבטיח לכם תשואה גבוהה יותר, מנסה למכור לכם הבטחה ללא כיסוי. 

עוד באותו נושא: באילו אזורים בארה"ב כן כדאי להתמקד ב-2025?

סימן שלישי – מחיר נמוך באופן משמעותי ביחס למחירים בשוק.

זה נכון שהמטרה של כל משקיע היא למצוא נכס במחיר נמוך מערכו הריאלי בשוק. ככה אפשר לייצר השקעות משתלמות. אך כשבעל נכס, מתווך או כל גורם אחר, מציע נכס במחיר מאוד נמוך ביחס למחירים של הנכס באזור, צריך להיות ספקן ולחשוד האם אין משהו נסתר שלא מספרים על הנכס.

סימן רביעי – חוסר שקיפות מצד בעל הנכסים או הגורמים המבקשים למכור אותו.

כלל ידוע הוא, שאם אין שקיפות מלאה בהשקעה כנראה שהצד שמבקש למכור, רוצה להסתיר משהו ויש לו סיבה טובה לעשות כך. לכן, אם בעל הנכס, מתווך או כל גורם אחר, לא מגלה את כל האמת, לא מספק מידע מלא ושלם, לא עונה על שאלות או לא מוכן לפרט על פרטים שונים שקשורים לנכס, כנראה שיש בעיה ומוטב להימנע מהשקעה בנכס. המטרה שלהם היא להיפטר ממנו ולהעביר את הבעיה למשקיע.

סימן חמישי – המידע שמקבלים על הנכס לא תואם את מצבו האמיתי.

זה סימן שניתן לזהות בכל השקעת נדל"ן ובפרט בהשקעות של משקיעים מעבר לים. לדוגמא, משקיע ישראלי המתעניין בהשקעות נדל"ן בארה"ב אך אין לו כוונה להגיע אל הנכס פיזית בשביל לבדוק אותו, אלא הוא משקיע בו מרחוק (שיחות וידיאו, מיילים וכדומה). 

אז הרבה יותר קל לספק לו מידע שאיננו תואם בהכרח את מצבו האמיתי של הנכס, בין אם זה מבחינה פיזית ובין אם זה מבחינות אחרות. המשקיע צריך לזהות שהוא לא מקבל את כל המידע על הנכס ומה שהוא מקבל עליו לבדוק באופן מדוקדק בשביל לוודא שאכן המידע אמין ואמיתי. 

 

איך אנחנו נעזור לכם להימנע ממלכודות השקעה?

אנחנו במכללת CPI מציעים לכם את הכלים הרלוונטיים והחיוניים בשביל לזהות מלכודות השקעה וכיצד להימנע מהן. אנחנו עושים זאת באמצעות קורסים ותוכניות ליווי ייחודיות. פנו אלינו עוד היום לקבל את כל המידע הרלוונטי בנושא.

חמשת הסימנים שהנכס שאתם עומדים לקנות הוא מלכודת השקעה

זה מאוד מורכב ומסובך לצאת מחוזה בכלל ובפרט חוזה נדל"ן, אחרי שחותמים עליו. לכן אנחנו ממליצים לעשות את כל הבדיקות הרלוונטיות לפני שנכנסים להשקעה בשביל להימנע ממצבים כאלה, מאשר להשקיע ואז לנסות ולצאת מהחוזה. זה יכול להיות יקר ולעיתים גם בלתי אפשרי. 

ישנם כלים שונים כיצד לבדוק האם אזור מסוים עומד בפני תהליך פיתוח או לא. החל ממקורות מידע בסיסיים כמו גוגל, עיתונות מקומית וכלה בפניות לרשות המקומית או לגורמים מוסמכים אחרים לבדוק את העניין ולוודא שאכן ישנן תוכניות פיתוח והן אמורות להתממש בקרוב. 

הדרך הטובה ביותר לקבל את כל המידע על הנכס ובאופן אמין היא לבקר בו. אז אפשר יהיה לראות בעיניים מה מצבו והאם אכן המידע שניתן על ידי המוכר הוא אמין. עם זאת, אפשר להשתמש ברשומות של הרשויות המקומיות וכן אפשר להיעזר בחברות חיצוניות שיבחנו את מצבו של הנכס לפני ההשקעה. כך אפשר יהיה לדעת מה מצבו והאם משתלם להשקיע בו.

לנו במכללת CPI יש ידע וניסיון של שנים רבות בהשקעות נדל"ן בארה"ב. אנחנו מציעים לסטודנטים שלנו מגוון רחב של כלים שמלמדים אותם כיצד לאתר נכסים משתלמים ואמינים להשקעה. 

כמו כן, בעזרת תוכניות הליווי שלנו אנחנו עוזרים בשלבים שונים של ההשקעה, בהתאם לסוג התוכנית שהמשקיע בוחר להצטרף אליה. אנחנו מלווים אותו ועוזרים לו לבצע השקעה משתלמת. 

תמונה של חן גולדשטיין
חן גולדשטיין

יזם ומשקיע נדל"ן. נשוי ואבא לשניים מרמת גן. התחיל להשקיע לפני 10 שנים בנדל"ן בארה"ב,
ומאז ביצע מעל 100 עסקאות נדל"ן (לבד ועם שותפים) בשווי של מעל 60 מיליון ש"ח.
חן מלמד משקיעים ויזמים ישראלים איך להשקיע בצורה נכונה בנדל"ן בארה"ב,
בדגש על רכישת נכסי מגורים מתחת למחיר השוק ויצירת רווח במכירה או בהשכרה של הנכסים.

חן גולדשטיין ברשתות: פייסבוק | אינסטגרם | יוטיוב | טיקטוק | ווצאפ

אהבת? זה הזמן לשתף גם את החברים
כלי נגישות

Powered by - Wemake

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 24 ביקורות
×
js_loader

לאיפה לשלוח את קורס המבוא בנדל"ן?