ישראלים המתכוונים להיכנס לשוק הנדל"ן האמריקאי ולהשקיע בו בפעם הראשונה, צריכים ללמוד לא רק על השוק אלא גם על מה שצופים שיקרה בו, בטווח הקרוב והרחוק. ככל שהם יקבלו תמונה רחבה יותר על עתידו של שוק הנדל"ן האמריקאי, כך הם יגיעו מוכנים להשקעה. אנחנו במכללת CPI נעניק לכם את כל הכלים הנדרשים בשביל לנתח ולהבין את עתידו של השוק.
שוק נדל"ן בכל מקום בעולם ובוודאי במדינה גדולה ומפותחת כמו ארה"ב, הוא שוק מורכב. הוא כולל הרבה מאוד פרמטרים ומאפיינים שצריך להתייחס אליהם ולקחת אותם בחשבון בשביל לדעת מה מצבו ובעיקר, מה צפוי לו בעתיד. ככל שאוספים יותר מידע ומשתמשים בכלים משוכללים יותר, כך אפשר לצפות תהליכים בצורה מדויקת יותר ולהגיע אליהם מוכנים.
הצוות שלנו במכללת CPI בראשותו של חן גולדשטיין, דואגים לספק לכם את ההכשרה הנדרשת בשביל להשקיע בשוק האמריקאי וללוות אתכם בהשקעות השונות. במשך השנים צברנו ידע ואספנו כלים המאפשרים לנו להבין טוב יותר את מצבו של השוק ולצפות לאן הוא יילך. אנחנו מלמדים את המשקיעים שלנו איך להתכונן לכל מצב, להיות מוכנים לכל שינוי, ולהיות ערים לכל התפתחות אפשרית.
מה צפוי לשוק האמריקאי בשנת 2024
שנת 2024 היא שנה ייחודית לארה"ב. בנובמבר ייערכו הבחירות לנשיאות שיכולות להיות מכריעות ומשפיעות שנים קדימה, לא רק על שוק הנדל"ן אלא על הכיוון אליו תלך ארה"ב בתחומים שונים ובראשם הכלכלה. גם אם לא מדובר ישירות על שינוי בשוק הנדל"ן, הרי שכל שינוי בתחום אחר יכול להשפיע.
יצרנו עבורכם רשימה של מספר נקודות שצריך להתייחס אותן כשמדברים על עתיד שוק הנדל"ן בארה"ב וכיצד הן יכולות להשפיע.
מדדים כלכליים –מיתון, אינפלציה, ריביות ואבטלה הינם מדדים כלכליים אשר יכולים להשפיע על הכלכלה האמריקאית ובדגש רב על שוק הנדל"ן. נכון לאמצע שנת 2024, שוק העבודה האמריקאי נמצא במצב טוב, אף על פי שקיימת אינפלציה, אך להערכת רבים היא נעצרה ויש צפי שהיא תרד, זאת מכיוון שהבנק הפדראלי מתכונן לבצע הורדה של הריביות לאחר תקופה ארוכה של עלייתן.
המדדים הכלכליים משפיעים על שוק הנדל"ן ב-4 מובנים:
- היכולת לשכור או לרכוש נכס. למשל, אם הריביות יתחילו לרדת, אז ישתלם יותר לרכוש נכס מאשר לשכור, מאחר ועלות העסקה תהיה נמוכה יותר. באופן טבעי, אם שוק העבודה מתאושש ואנשים מוציאים עבודות חדשות ונשארים בהן לאורך זמן, אז הם מייצרים הכנסות שמאפשרות להם לרכוש נכסים או לשלם שכירות. בפרט זה נכון לגבי צעירים שיכולים לעזוב את בית הוריהם ולחפש מקום משלהם.
- שינויים אלו ושינויים אחרים, לדוגמא, מעבר לעבודה מהבית, תופעה שהחלה בעידן הקורונה ומתחזקת כל הזמן, יוצרים מצב בו אנשים מחפשים נכסים שיכולים לשרת אותם לא רק למגורים אלא גם לצרכים. לכן יש שינוי גם באופי הנכסים המבוקשים.
- ככל שמשתלם יותר לרכוש נכסים, בפרט במקומות מסוימים, הביקוש גדל, ההיצע לא בהכרח יגדל באותה צורה, מה שעלול לייצר מצב בו אנשים שיכולים להרשות לעצמם, למשל משקיעים ישראלים, ירכשו נכסים, ואחרים יוכלו רק לשכור אותם. זה כמובן מייצר שוק עבור המשקיעים.
- השינויים במדדים אלו ובמדדים אחרים, יכולים גם לייקר את עלויות ההחזקה של הנכס. זה משהו שגם המשקיעים צריכים לקחת בחשבון. מעבר לעלות רכישת נכס, יש עלויות החזקה לאחר מכן. אינפלציה וריביות, הם מדדים שיכולים להשפיע על עלויות ההחזקה, לייקר או להוזיל אותה.
שינויים במחירי החומרים – אחת הסיבות שבגינן שווקי נדל"ן בכל רחבי העולם עולים, היא מחירי החומרים. אומנם יש ציפייה בגלל תמורות כלכליות שזה ירד, אך העובדה היא שהמחירים עולים ויש פחות התחלות בנייה. במובן מסוים זה יכול לשרת משקיעים ישראליים המתעניינים ברכישת נכסים קיימים ולא בהכרח רכישת נכסים חדשים מקבלן. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון את ההשפעה הרחבה של עליית המחירים וכיצד זה משנה את שוק הנדל"ן ומשפיע על היצע וביקוש.
מחירי ביטוח – מומחים בתחום ביטוח נכסים בארה"ב צופים שבעקבות שינוי האקלים והעובדה שיש היום יותר תופעות של הוריקנים וטורנדו, תהיה לכך השפעה על מחירי ביטוח נכסים. חברות הביטוח ירצו לצמצם סיכונים ולכן הצפי שהן יעלו את המחירים. זה כמובן ישפיע על עלויות החזקת הנכס עבור המשקיע.
חשוב להדגיש, אין נתונים מלאים על כך ומדובר בתופעה יחסית חדשה, כך שאי אפשר עדיין לקבוע בוודאות שזו המגמה אך חשוב להכיר את העניין ולקחת אותו בחשבון.
בחירות – כאמור, בנובמבר 24 ייערכו בחירות לנשיאות. מומחים, פרשנים, עיתונאים שמסקרים את ארה"ב בכלל ואת מערכת הבחירות בפרט, טוענים שזו אחת ממערכות הבחירות החשובות והמשפיעות ביותר ואולי המשפיעות ביותר אי פעם. מוקדם לדעת איך זה ישפיע על שוק הנדל"ן, במיוחד לאור העובדה שההערכה היא שתוצאות הבחירות לנשיאות לא בהכרח יהיו דומות לבחירות אחרות (קונגרס, סנאט, מושלי מדינות ועוד). עם זאת, צריכים להיות ערוכים לכך שיהיו לבחירות השפעה, כלכלית, חברתית וגם בהיבטים אחרים שקשורים באופן ישיר או עקיף לשוק הנדל"ן האמריקאי.
איך אנחנו יכולים לעזור לכם?
אנחנו במכללת CPI מציעים לכם תוכניות הכשרה וליווי, שיעזרו לכם להבין טוב יותר את שוק האמריקאי, לדעת כיצד לנתח אותו ואת הצפוי בו, וכן נלווה אתכם בכל פעילות והשקעה. צרו איתנו קשר ונשמח לקבוע איתכם מועד לפגישה בהקדם!
בשונה מישראל, מרבית המשכנתאות בארה"ב הן בריבית קבועה ואינן צמודות למדד. יחד עם זאת, מאחר וקיימים הרבה מאוד בנקים ומוסדות אחרים דרכם אפשר לקבל משכנתא לרכישת נכס, אז אפשר למצוא דרכים כיצד להתמקח ולקבל בסופו של דבר משכנתא בתנאים אופטימאליים מבחינתנו.
בישראל, כידוע, יש צורך להציע מינימום 25% הון עצמי לרכישת נכס. בארה"ב אפשר להסתדר גם עם הרבה פחות כשמדובר על נכס ראשון. יחד עם זאת, לצורך השקעה, רוב הבנקים והמוסדות השונים דורשים לפחות 15% מסכום הנכס בתור הון עצמי.
אנחנו במכללת CPI, עוזרים למשקיעים שלנו גם לוודא איפה כדי להם לפתוח חשבון בנק ואיך לעשות את זה בצורה נכונה, על מנת שתהליך אישור המשכנתא יתבצע במהירות ובצורה מסודרת ונכונה.
בעיקרון, בנקים אמריקאיים בוחנים את הנקודות הבאות לפני שהם מחליטים אם לאשר מתן משכנתא:
- דירוג אשראי.
- תשלומי אשראי חודשיים.
- הלוואות ומצבן.
- גובה ההון העצמי שעומד לרשות הלווה.
אנחנו ב- CPI עוזרים למשקיעים להכין את החומר הדרוש בשביל שהוא יוכל להציג אותו לבנק ולקבל את המשכנתא כפי שהוא רוצה